Rogán viszi el a balhét?

Mégiscsak foglalkozott a Fidesz elnöksége a múlt héten a szerverüggyel. Orbán Viktor a nyilvánosság előtt „politikai provokációnak" minősítette a történteket, s elmondása szerint arra kérte a párttársait, hogy „ezzel a komolytalan üggyel ne foglalkozzanak" – írja a Népszava.

Ezzel szemben az ülésen – a Népszabadság információi szerint – élesen bírálták Rogán Antalt. A lap azt írta, Áder János és Pelczné Gáll Ildikó is szóvá tette, hogy a kampányfőnök nem állt a helyzet magaslatán. Ugyanakkor maga Orbán is a kampányfőnökre hárította a felelősséget, amikor azt mondta: az ügyre vonatkozóan Rogán áll a sajtó rendelkezésére. A kampányfőnök helyzete azért is kellemetlen, mert nem ez az első ügy, amelyben kiderült a felelőssége. Mint ismert, a Magyar Vizsla második számát a Fidesz központjából küldték át faxon a postának; a fax fejlécén a Fidesz kampányfőnökének faxszáma és a Rogán Antal titkárság felirat volt olvasható.

Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről – mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában péntek reggel.

Címkék: Voks 2006: Hírek