Rogán szerint kudarc a Fészekrakó

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány mérlege az otthonteremtés területén: 70 százalékkal kevesebb államilag támogatott lakáshitel, azaz megoldás helyett kudarc. A Fészekrakó program eredménye pedig az lett, hogy a fiatalok hiteleket a korábbihoz képest dupla törlesztőrészletekkel tudtak felvenni.

Rogán Antal kampányfőnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány otthonteremtési programja, lakáspolitikája álságos és igazságtalan. A Gyurcsány-kormány lakásügyi programja által biztosított lehetőségeket csak gazdag és jómódú családok tudják igénybe venni, hiszen tízmillió forintos hitel felvételéhez ma minimum 150 ezer forint nettó jövedelmet kell igazolni – közölte Rogán Antal. Hozzátette: a Gyurcsány-kormány által bevezetett Fészekrakó program eredménye az lett, hogy a fiatalok hiteleket a korábbihoz képest dupla törlesztőrészletekkel tudtak felvenni.

A Fidesz keddtől valamennyi budapesti postaládába, majd a vidéki háztartásokba is eljuttatja “100 százalék valóság” című füzetét, amely összefoglalja a párt Valódi elszámolás című kampányának eddigi elemeit. Elmondta azt is, hogy a Fidesz-frakció legkésőbb kedden reggel benyújtja a rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezést az otthonteremtés ügyében.


Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta: az elmúlt években nem kevesebben, hanem nyolcszor annyian vettek fel államilag támogatott lakáshitelt, mint a Fidesz-kormány idején. Az Orbán-kormány alatt alig több mint 37 ezren, 2002 óta viszont több mint 279 ezren vettek fel hitelt – tette hozzá. Hozzátette: a Fidesz-kormány idején alig 60-70 milliárd forinttal támogatták a lakásépítést, most több mint 200 milliárddal, a Fészekrakó program keretében 21 ezren vettek fel hitelt.

Címkék: Voks 2006: Hírek