Újabb száz napokra készül az MSZP

Újabb száznapos intézkedéscsomagok és az államigazgatás reformja vár az új kormányra, s erre a szocialisták már készülnek – állítja Szekeres Imre a Napi Gazdaságnak adott interjújában. Készül az államigazgatási reformot szabályozó törvény.

Készül az újabb kormányzásra és a kormányalakítás utáni gyors intézkedésekre a szocialista párt – mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. Szekeres szerint az is elképzelhető, hogy a jelenlegi ciklus elejéhez hasonlóan száz napba sűrítik az intézkedéseket.


Ezzel Szekeres védelmébe is vette a Medgyessy-kormány első száz napja alatt meghozott lépéseket: szerinte mindenképpen szükség volt megemelni a közszféra dolgozóinak bérét, ugyanis tarthatatlan volt, hogy egyes bérkategóriák a minimálbér alá estek. Szerinte ezért nem szabad fölös, hiánynövelő lépésként tekinteni a 2002-es intézkedésekre.


Az alelnök szerint az új kormány első intézkedései között lesz az egészségügy reformja. Ugyan ezen a téren már történtek előrelépések, hiszen a háziorvosi praxis már átesett egy átalakításon, a fekvőbeteg-ellátás átalakítása ugyanakkor még várat magára.


Szekeres nyilatkozatában az államigazgatási reformra is kitért. Ezek szerint ezen a héten indul el egy egyeztetési sorozat a témában.


Az euró bevezetésével kapcsolatban Szekeres tartotta magát a hivatalos kormányzati állásponthoz. Ezek szerint 2010-ben vezetik be az eurót. Ugyanakkor a napilap azon felvetésére, hogy piaci várakozások nem tartják reálisnak a négy év múlva esedékes uniós valutát, Szekeres úgy reagált, hogy növekedési áldozat nélkül is tartható az euró-ütemterv.

Címkék: Voks 2006: Hírek