Sok a baleset és a késés

A csúszós és lefagyott utak miatt megnövekedett menetidővel közlekednek a fővárosban a BKV autóbuszai. Az autópályákon és a főútvonalakon több autó is egymásba rohant, lefagyások nehezítik a közlekedést.

Budapesten, a pesti oldalon az autóbusz járatok 10-15 perces késéssel közlekednek, a budai magasabb részeken a szórógépek folyamatosan dolgoznak, így gyorsabban olvad a jég, de a hegyi útvonalakon, a külső kerületekben újabb és újabb lefagyások keletkeznek.

Az M3-as autópályát Miskolccal összekötő M30-as úton, Sajópetri közelében pénteken este több személyautó csúszott a szalagkorlátnak, illetve ütközött össze. Az Útinform péntek esti közleménye szerint az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalát a baleset miatt lezárták, s 5-6 kilométeres torlódás alakult ki. Keresztbe fordult autó lassítja a közlekedést az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában is, de lefagyások vannak az M1-es autópálya tatabányai szakaszán, az M0-s autóút új szakaszán, az M5-ös autópálya és a 4-es főút csomópontja között, a 11-es főúton Esztergom térségében, és Bács-Kiskun megye északi részén, az 5-ös, a 44-es, az 52-es és a 441-es főúton. Az M3-as autópálya 56 kilométerszelvényénél egy teherautó szalagkorlátnak ütközött, a mentés idejére mindkét irányban lezárták a belső sávot.

Címkék: Belföld: Mozaik