Fidesz-plakátok, MSZP módra

Egy, a FigyelőNet szerkesztőségébe jutott levél szerint az MSZP e-mailben kezdené terjeszteni a Fidesz „rosszabbul élünk, mint négy éve" plakátjainak kifigurázott változatát. Az e-mail küldője, Szabó Zoltán szocialista képviselő szerint azonban nem ők készíttették az álplakátokat, csak mókásnak találta, ezért küldte tovább frakciótársainak.

„Kedves Barátaim, itt küldöm azt a négy ellenplakáttervet, amit a frakcióülésen ígértem. Utcai terjesztésre nem jó, de az internet nagyhatalom; kérlek, küldjétek tovább annyi embernek, amennyinek csak tudjátok” – áll Szabó Zoltán, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjének egy parlament.hu-s e-mail címről más szocialista képviselőknek – így többek között Szili Katalinnak, Szekeres Imrének, Horn Gyulának, Toller Lászlónak vagy Vadai Ágnesnek – elküldött levelében. A csatolmányban négy kép szerepelt: a Fidesz „rosszabbul élünk, mint négy éve” plakátsorozatának torzított verziója. Ezeken Orbán Viktor azon kesereg, hogy elköltött 100 millió forintot a házára, Deutsch Tamás „nem nyúlhat le több milliárdot beléptető-rendszereken”, Kövér László pedig azért él rosszabbul, mint négy éve, mert az öccse nyomdája nem kap több állami megrendelést.

A FigyelőNet megkeresésére Szabó Zoltán úgy reagált, hogy senkinek nem akarták továbbküldeni a plakátterveket, ő maga is csak interneten kapta, és gondolta, frakciótársai is nevetnek rajtuk egyet. Mint mondta, nem az MSZP készítette a képeket, és már a frakcióülésen – ahol megemlítette, hogy kapott ilyeneket – hangsúlyozta, tilos felhasználni őket. Lapunk kérdésére, hogy miért írta azt e-mailjében, hogy minél több emberhez juttassák el, a képviselő azt válaszolta: „Hadd nevessen más is”.

Címkék: Voks 2006: Hírek