Gyurcsány: fontos a hatékony munkaügyi ellenőrzés

A jövőben az eddigieknél is összehangoltabban kell végezni a munkaügyi, adóügyi, idegenrendészeti, vámügyi és társadalombiztosítási ellenőrzéseket – mondta szerdán Gyurcsány Ferenc.

Ennek érdekében a következő napokban egyeztető tárgyalást tartanak az egyes hatóságok vezetői tette hozzá a miniszterelnök az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőségen tett látogatását követő sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök elmondta: ha kell, jogszabály-változtatással, az intézményi együttműködés erősítésével oldják meg ezt a feladatot, erre átfogó program készül. Az sem mindegy, hogy a munkáltatókat külön-külön, vagy egyszerre, egyeztetett terv alapján keresik fel az ellenőrzést végzők – tette hozzá.

A miniszterelnök szólt arról is: keresik a módját, hogy ellenőrzési pótlék bevezetésével vagy más módon elismerjék a munkaügyi ellenőrzéseket végzők embert próbáló munkáját.


Képünkön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Papp István elnök sajtótájékoztatót tart, miután részt vett az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség igazgatói értekezletén.

Címkék: Voks 2006: Hírek