Nőkkel erősít Győrött az SZDSZ

Az SZDSZ növelni szeretné a nők arányszámát a közéletben, ennek szellemében Győr- Moson-Sopron megyében két nőt indít jelöltként az országgyűlési képviselőválasztáson - mondta Mohos Antal, a párt megyei elnöke.

A győri és Győr környéki 1-es számú választókörzetben Fodor Pálné pedagógus, a 4-es számú mosonmagyaróvári választókörzetben Szalai Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos a párt országgyűlési képviselőjelöltje. Fodor Pálné Téten élő pedagógus, az SZDSZ megyei választmányának tagja, másodszor indul a parlamenti képviselői mandátumért. Ezúttal is Medgyasszay László, a Fidesz-KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltje lesz politikai ellenfele, aki jelenleg független parlamenti képviselőként tevékenykedik. 2002-ben – az akkor MDF-es színekben politizáló – Medgyasszay László nyerte meg a versenyt.

Ugyancsak megyei választmányi tag Mohos Péter, a győri szervezet ügyvivője, a győri 2-es számú választókörzet jelöltje. A 34 éves vállalkozó először száll ringbe az országgyűlési képviselőségért. A Fidesz részéről Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, az MSZP részéről Molnár Csaba, a párt megyei elnöke lesz politikai ellenfele.

A győri 3-as számú választókerületben az SZDSZ jelöltje Graffelner Kálmán mérnök-közgazdász vállalkozó, a győri SZDSZ elnöke. A rendszerváltás óta a győri önkormányzat képviselőjeként tevékenykedik, második alkalommal indul a parlamenti mandátum megszerzéséért. Balogh József polgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő és Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője lesz ellenfele a 3-as körzetben.

Szalai Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvost a 4-es számú mosonmagyaróvári választókerületben jelöli a párt. Közel húsz éve települt át az erdélyi Csíkszeredáról Mosonmagyaróvárra. Egészségpolitikusként szeretne jobbítani az egészségügy jelenlegi helyzetén. A Fidesz Pap János jelenlegi országgyűlési képviselőt, az MSZP Tóth Tiborné iskolaigazgatót indítja a mosonmagyaróvári választókörzetben.

Az 5-ös számú csornai választókerületben Mohos Antal vállalkozó háziorvos, az SZDSZ megyei elnöke a párt országgyűlési képviselőjelöltje. A megyei közgyűlésnek két ciklusban volt tagja, a rendszerváltástól 2003-ig tevékenykedett önkormányzati képviselőként lakóhelyén, Rábapatonán. Az SZDSZ Országos Tanácsának tagja, ezúttal először száll versenybe a parlamenti mandátumért. A Fidesz részéről Áder János, a párt országgyűlési frakciójának vezetője indul ugyanebben a körzetben, az MSZP pedig Papp József csornai polgármestert indítja.

A 6-os számú kapuvári választókörzetben az SZDSZ Horváth Zoltán számítástechnikával foglalkozó fertődi vállalkozót indítja országgyűlési képviselőjelöltként. A jelölt a párt megyei alelnöke. A Fidesz a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjét, Ivanics Ferencet jelöli.

A 7-es számú soproni választókörzetben Kertész Zoltán állatorvost indítja az SZDSZ. Kertész Zoltán két cikluson át tevékenykedett parlamenti képviselőként: 1990-ben listáról, 1994-ben egyéni választókerületi képviselőként szerzett mandátumot. Az MSZP részéről Kránitz László jelenlegi országgyűlési képviselővel, a Fidesz-KDNP részéről Firtl Mátyás jelenlegi országgyűlési képviselővel kell megküzdenie.

Címkék: Voks 2006: Hírek