Gyurcsány vitázna Orbánnal

A miniszterelnök támogatja nyilvános vita létrejöttét a Fidesz elnökével - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Batiz András arra reagált, hogy a Méltányosság Politikaelemző Kör előzőleg felajánlotta Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak, a választási kampány végén megrendezné kettejük nyilvános vitáját.

“A jelen felkérés szándékát, a nyilvános vita létrejöttét természetesen támogatjuk, hiszen jelzők helyett tények és érvek ütköztetésével kaphatnak teljes képet a választópolgárok Magyarországról” – fogalmazott Batiz András. Hozzátette: a vita részleteiről a későbbiekben örömmel folytatnak egyeztetést.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a civil szervezet korábbi, tavaly őszi ajánlatát a nyilvános vitára a miniszterelnök nemcsak elfogadta, de további javaslatokkal is élt. Batiz András megjegyezte: az akkori – akár többfordulós – vita sorsát a Fidesz elnökének elutasítása pecsételte meg.

Csizmadia Ervin és Zsolt Péter, a Méltányosság Politikaelemző Kör két társelnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásában kitért arra, hogy bár a rendezvény tavaly ősszel nem jött létre, Gyurcsány Ferenctől és Orbán Viktortól egyaránt bíztató visszajelzéseket kaptak arról: amennyiben a kampányhoz közeledve is fennáll a meghívás, számíthatnak a részvételükre.

Az MTI megkeresésére a Fidesz nem kívánt reagálni.

Címkék: Voks 2006: Hírek