Az alkotmányügyi bizottság támogatta az OVB-jelölteket

A parlament alkotmányügyi bizottsága egyhangúlag támogatta a belügyminiszternek az Országos Választási Bizottság új tagjaira tett javaslatát a testület hétfői ülésén. Az Országgyűlés várhatóan kora délután szavaz az OVB új tagjairól.

Dudás Ferenc közigazgatási államtitkár elmondta, hogy sikerült konszenzusos javaslatot tenni az OVB öt tagjára, illetve két póttagjára, miután Lamperth Mónika a jelölést megelőzően konzultációra hívta a négy parlamenti párt elnökét.

A belügyminiszter által javasolt új tagok: Fazekas Marianna, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezetője, egyetemi docens; Halmai Gábor, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára; Molnár Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára; Ivancsics Imre, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docense; Szigeti Péter, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára, tudományos igazgatója. A belügyminiszter az OVB póttagjának Tóth Károlyt, a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi docensét és Beregi Zoltán ügyvédet indítványozta.

Az Országgyűlés egyszerű többséggel dönt az OVB új tagjairól kora délután, akik ezt követően esküt tesznek. A testület megválasztott tagjai alakuló ülést tartanak, ahol maguk közül elnököt választanak.

Címkék: Voks 2006: Hírek