Nem vált nevet a Munkáspárt

Nem változtatja meg elnevezését a Magyarországi Munkáspárt 2006 - döntött a nemrégiben alakult politikai szervezet elnöksége.

Nem változtatunk eddigi kampánytervünkön”, így a néven sem – mondta a párt országos kampányindító aktívaértekezlete előtt Vajnai Attila alelnök. Hangsúlyozta, baloldali politikát folytatnak a szegénység csökkentéséért, és abban érdekeltek, hogy a jelenleginél baloldalibb kormány alakuljon a választások után. Ezért is tartják „szerencsétlennek”, hogy Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke „a baloldal ellen kampányol”, és „bíróságon kísérli meg ellehetetleníteni baloldali veténytársát”.

A Magyar Kommunista Munkáspárt (Munkáspárt) szóvivője pénteken bejelentette: bírósághoz fordulnak amiatt, hogy az övéhez szerintük túlságosan is hasonló rövid nevet használ a Magyar Munkáspárt 2006, valamint – szintén a névhasonlóság miatt – a Munkáspárt belső ellenzékéből nemrégiben létrejött, január utolsó napján nyilvántartásba vett párt bejegyzésének felülvizsgálatát is kérik. Az Országos Választási Bizottság e héten vette nyilvántartásba jelölő szervezetként a tavaly novemberben alakult pártot, annak rövid neveként a Munkáspárt 2006-ot lajstromozva.

Címkék: Voks 2006: Hírek