Hiller Gyurcsányt javasolja miniszterelnöknek

Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnököt javasolta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a tavaszi parlamenti választásokra Hiller István, az MSZP elnöke.

„Az MSZP tagsága, szimpatizánsai, sok százezrek már döntöttek, ezért azt javaslom, hogy Gyurcsány Ferenc legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje” – mondta a politikus az MSZP országos választmányának ülésén. Az országos választmány tagjai a bejelentést tapssal fogadták, és egyhangúlag megszavazták. Az országos elnökség és a választmány együttes javaslatára, a kormányfőjelölt személyéről az MSZP február 18-i kongresszusa hozza meg a végső döntést.


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarországnak két út között kell választania: az MSZP által képviselt, a szociális igazságot szolgáló és a neokonzervatív, a tőkeérdekeket szolgáló politika között. Az MSZP programja az építkezést és szociális igazságot, a fejlesztő államot, az állami keresletélénkítést kapcsolja össze, ezzel szemben a neokonzervatív, a kínálatélénkítő gazdaságpolitika alkalmas ugyan a gazdaságélénkítésre, de úgy, hogy annak haszna nem a közjót szolgálja, hanem az elszigetelt magánjót, a tőkeérdeket, a társadalmi igazságosság szellemével szemben.


 A szocialista politikus az MSZP választási programjának vitájában azt mondta, hogy a Hiller István pártelnök által elkészített választási program alkalmas arra, hogy a második Gyurcsány-kormány programja legyen.


A mi programunk nem tagadásokból áll, hanem igenekből. Igen a nyugodt hétköznapokra, az erős gazdaságra, az esélyteremtésre, az igazságosabb elosztásra, az erős köztársaságra, a sikeres Magyarországra, a második Gyurcsány-kormányra – közölte a politikus a választmányi ülésen, ahol a testület tagjai megvitatják az MSZP választási programját.


Hiller István a program főbb elemei közé sorolta többek között egy új iskolafelújítási program megvalósítását, a munkahelyteremtést, erős, takarékos állam és kisebb parlament megvalósítását, az egészségügy átalakítását, a család- és otthonteremtés biztonságának növelését, valamint a nyugdíjkorrekciós program folytatását.

Címkék: Voks 2006: Hírek