Nők a nőkért a Fideszben

Elindult a Fidesz női kampánya. Az ellenzéki pártban a női kérdést felvállaló alelnök, Pelczné Gáll Ildikó szerint a gyereknevelést teljes érékű munkának kell tekinteni.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a párt női kampányának nyitórendezvényén kifejtette: rá kell ébreszteni az embereket és elsősorban a nőket, hogy családvállalással, gyermekek nevelésével, az idős nemzedékről való gondoskodással az ország jövőjének ugyanolyan értékteremtő szolgálatot tesznek mint a munkahelyen, ezért ezt a feladatot teljes értékű munkának kell tekinteni. A Fidesz Nők a nőkért című rendezvénysorozatának első állomását pénteken Budapesten tartották, mintegy ötszáz ember részvételével.

A Fidesz alelnöke szerint vissza kell adni a klasszikus női tevékenységek rangját, és ki kell mondani, hogy a hagyományos női szerepkör nagyon sok munkával jár. „Nem maradhat életképes egy olyan ország, amelyből hiányoznak a női értékek és tulajdonságok: a szolidaritás, az együttérzés, az önfeláldozás, a gondoskodás és a feltétlen szeretet” – hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó. Az alelnök a „Velünk kerek a világ, öleljük át Magyarországot” és a „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok” felkiáltással búcsúzott nagyrészt nőkből álló közönségétől.

A rendezvényen Schmittné Makray Katalin, olimpiai ezüstéremes tornász, Schmitt Pál Fidesz-alelnök felesége is felszólalt, s elmondta: kéthónapos országjárásuk során a családok helyzetéről, problémáiról akarnak beszélgetni a nőkkel, meghallgatva a véleményüket.

A rendezvényen egyébként több előadóművész is fellépett, többek között Bánffy György, Balázs Péter és a Esztergályos Cecília színművész és Pitti Katalin operaénekes. A közönség soraiban foglalt helyet Schmitt Pál, valamint a Fidesz több képviselőnője, így Mátrai Márta, vagy Bernáth Ildikó, de megjelent Temesvári Andrea teniszező, és Balázs Fecó zenész is.


Képünkön Schmittné Makray Katalin beszédet mond a Fidesz Nők a nőkért rendezvénysorozatán, Öleljük meg Magyarországot címmel .

Címkék: Voks 2006: Hírek