Az MDF egyedül indul Csongrádban

Az MDF önkormányzati képviselőket, az MSZP a párt alelnökét, a fidesz helyi politikusokat indít Csongrád megyében. Az MSZP az SZDSZ-szel, a Fidesz a KDNP-vel indít közös jelölteket, az MDF a megye mind a hét választókerületében önállóan méretteti meg magát.

A Csongrád megyei 1-es választókerületben Tóth Csaba 60 esztendős pedagógus lesz az MDF jelöltje, aki 1994 és 2002 között önkormányzati képviselőként dolgozott. Az ellenzéki párt a 2-es választókerületben az 51 éves, orvos végzettségű Ványai Évát indítja, aki 1990 óta önkormányzati képviselő, és 12 esztendeig a csongrádi megyeszékhely egyik alpolgármesteri posztját is betöltötte.


A 3-as választókerületben Tímárné Horváth Magdolna 49 éves vállalkozó lesz az MDF jelöltje, aki 1998 és 2002 között önkormányzati képviselőként és Szeged-Tápé részönkormányzatának vezetőjeként dolgozott.

Az MSZP és az SZDSZ szegedi szervezete által kötött megállapodás értelmében a két párt közös jelölteket állít: az 1-es választókerületben Újhelyi István, a szocialista párt alelnöke, a 2-es választókerületben Sándor Klára, a liberális párt ügyvivője, a 3-as választókerületben pedig Botka László polgármester, az MSZP megyei elnöke indul.

A Fidesz–KDNP közös jelöltjeként az 1-es választókerületben Bodó Imre tiszaszigeti polgármester, a 2-es választókerületben Balogh László országgyűlési képviselő, a 3-as választókerületben pedig Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő indul.

Címkék: Voks 2006: Hírek