Késve nyomtatták a vényeket

A jelek szerint túlterhelték állami megrendelésekkel a nevével ellentétben privatizált Állami Nyomdát, amely olykor már nem tudja a vállalt határidőre leszállítani az új, EU-konform vényeket - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint egyes orvosok csak egy-két hónappal a megrendelés után kapják meg az új típusú recepteket. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, amely az orvosok igényléseit továbbítja a gyártónak, vagyis az Állami Nyomdának, úgy reagált: hozzájuk nem érkezett panasz a vények előállításával és kiszállításával kapcsolatban.

Ugyanakkor Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója elismerte, hogy a „kiemelkedően magas megrendelésnél valóban előfordultak néhány napos csúszások”. 

A vezérigazgató szerint ugyanis a tavalyi év során kivételesen egyenetlen ütemezésben érkeztek a megrendelések, tíz hónap alatt összesen 220 millió forint értékben (szemben az előzetesen becsült havi 17 milliós rendeléstervvel). Csak 2005. decemberében több mint 43 millió darab vényt rendeltek meg az Állami Nyomdától, ám az egyenetlenségek ellenére is az esetek több mint 90 százalékában tartani tudták a határidőket. A néhány napos csúszásoknál pedig a társaság megfizette a szerződésben rögzített késedelmi kötbért – hangsúlyozta az Állami Nyomda vezetője.

Címkék: Belföld