A Fidesz a helyi kampányra fókuszál

Orbán Viktor az általa kinevezett választókerületi elnököket felszólította, hogy készítsenek tervet, az adott helyen milyen kampánytaktika, illetve kampánystratégia a leginkább célravezető.

Fideszes politikusok már sokszor nyilatkoztak arról, milyen fontos, hogy a 176 választókörzet mindegyikében népszerű képviselőjelöltek szálljanak ringbe: helyi küzdelemben kell ugyanis megnyerni a választásokat – írja a Népszabadság. Révész Máriusz Fidesz-szóvivő megerősítette, 2006-ban a Fidesz a választókerületekre összpontosít. Biztosra akar menni, ezért olyan jelöltekre van szüksége, akik képesek megszerezni körzetükben a mandátumot.

Így a Fidesz képviselőjelöltjeinek szisztematikusan fel kellett térképezniük a körzetüket, külön stratégiát vázolva a panelek és a kertvárosi részek választópolgárainak megszólítására. A problématérképnek azt is tartalmaznia kell, hogy az adott választókörzetben milyen legyen a kapcsolat az egyházakkal, a civil szervezetekkel, a KDNP-vel, a MIÉP-pel és a kisgazdákkal. A győzelmi terv komoly vizsgafeladat, hiszen aki nem tud célravezető kampánystratégiát vázolni, nem állhat rajthoz tavasszal.

Címkék: Belföld