Az elkövetkező napokban nem lesz komoly hideg

A következő tíz napban nem várható erőteljes fagy Magyarországon, változékony, csapadékos idő lesz. Hosszabb távon bizonytalanok az előrejelzések: február közepéig előfordulhatnak nagy hidegek, de onnantól folyamatos enyhülés várható.

Gácser Vera, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa ismertetése szerint legfeljebb e tíz napos időszak vége felé fordulhat elő, hogy egyes helyeken éjszakánként mínusz tíz fokig süllyed a hőmérséklet, de az ország nagy részén nem ez lesz a jellemző.

A jövő hét második felében ugyan valamivel kevesebb lesz a felhőzet, de párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Ekkor néhány helyen az országban már előfordulhat, hogy éjszakánként elérheti a mínusz tíz fokot a hőmérséklet – ismertette a szakember.

A meteorológus közölte, hogy hosszabb távra ugyan bizonytalanok az előrejelzések, de várhatóan január második felében kicsit hidegebb időre számíthatunk. Kifejtette: január utolsó tíz napjában valamivel több lehet majd a csapadék, hidegebb lesz és ekkor már nagyobb esély van arra, hogy több helyen mínusz tíz fok alá süllyedjen a hőmérséklet és valószínűleg a nappalok is fagyot hozhatnak.

Mint mondta, február elején is előfordulhatnak keményebb téli napok. Közölte, hogy a hosszabb távú előrejelzések szerint a február 10-e utáni időszak már szép lassú, fokozatos melegedést ígér.

Címkék: Belföld