Szilinek sem tetszik a pártingatlantörvény

Szili Katalin a pártok ingatlanhasználatáról szóló törvény újbóli tárgyalásának előkészítésére kérte fel az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottságát.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a közlemény szerint a törvény újratárgyalására várhatóan februárban kerül sor.

Az Országgyűlés december 13-án 168 igen, egy nem szavazattal és 147 tartózkodással fogadta el Molnár Gyula (MSZP) és Bőhm András (SZDSZ) törvényjavaslatának egyszerű többséget igénylő részét, míg a kétharmados többséget igénylő részt elutasította. A szavazásnál a Fidesz, az SZDSZ és az MDF tartózkodott.

Az államfőnek sem tetszik

Sólyom László köztársasági elnök december 30-án, az alkotmányban biztosított jogkörével élve, megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az állam tulajdonában álló ingatlanokon pártok számára biztosított ingyenes ingatlanhasználat megszüntetéséről szóló törvényt.

Közleményében az államfő akkor leszögezte, nem tud egyetérteni azzal, hogy a törvény egy, a pártok esélyegyenlőségét biztosító, elvileg minden párt számára elérhető, nyitott szabályozást szüntet meg, és az eddigi feltételes és határozott célhoz kötött juttatás helyett egyszeri, végleges anyagi támogatásban részesíti a kedvezményezett pártokat. Ezért megfontolásra és újratárgyalásra visszaküldte a törvényt az Országgyűlésnek.

Címkék: Belföld