A foci EB-ről tárgyal az MLSZ elnökség, Matthäusról nem

Lehetséges, hogy már ma összeül a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, ám a Matthäus-témáról előreláthatóan nem tárgyal. Így továbbra sem lesz szövetségi kapitánya a válogatottnak - írja a Népszabadság.

A múlt évben három győzelemre (Izland, Málta, Antigua és Barbuda), három döntetlenre, valamint hét vereségre vezető Lothar Matthäus szerződése december 31-én lejárt, és a kontraktust a szövetség nem hosszabbította meg. Úgy fest, nem is fogja, mert amennyiben bárki szóba hozná a német tréner további itt maradását, több elnökségi tag leköszönne, így működésképtelenné válna a jelenleg – tizenöt helyett – már csak kilenctagú testület.

Fontosabbnak tartja a grémium, hogy kezelni próbálja a közgyűlés nyomán kialakult áldatlan helyzetet. Az ülésen nyilván szóba kerül a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat is, mivel az Eb ügye – a súlyos anomáliák és heves harcok dacára – nem tűr halasztást, elvégre a hónap végén kerül sor a magyar-horvát kormányülésre, amelyen önálló napirendi pont az esetleges közös rendezés, márciusban pedig Budapest látja vendégül az UEFA kongreszszusát. E program közepette kiváltképp kínos a liga-szövetség háború, amelyet a nemzetközi futballszervezetek sem néznek jó szemmel.

Információnk szerint a héten az MLSZ égisze alatt megalakul az Eb szervezőbizottsága; a grémium tagjai városvezetők és tekintélyes üzletemberek lesznek.

Címkék: Belföld: Mozaik