Négy tonna gyanús befőtt Csongrádban

Négy tonna élelmiszert koboztak el a hatóságok egy illegálisan működő üzemben a Csongrád megyei Öttömösön, mert a cég képviselője nem tudott egyetlen dokumentumot sem felmutatni az áru származásáról.

A Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Állomás munkatársai a telepet működtető Pest megyei székhelyű cég képviselőivel tételesen ellenőrizték, hogy a zár alá vett közel 93 tonnányi befőttből és savanyúságból mely tételek származnak legális forrásból – közölte Szigeti Sándor megyei főállatorvos. A termékek egy részéről a cég képviselője számlát mutatott be, mely szerint az árut egy Csongrád megyei vállalkozástól vásárolta, másik részükről pedig azt állította, hogy azok az ország különböző konzervüzemeiből származnak. A telepen talált élelmiszer egy részének származásáról semmilyen iratot nem tudott bemutatni, ezt a hatóság lefoglalta, csütörtökön elszállítja és megsemmisíti.

A megyei főállatorvos elmondta, január 3-áig adtak haladékot a cégnek az iratok beszerzésére. Ezt követően megkeresik az összes érintett vállalkozást, és ellenőrzik, valóban onnan származik-e az áru. Hozzátette: a telepen talált élelmiszer addig zár alatt lesz, vagyis nem kerülhet forgalomba, ennek betartását a rendőrség ellenőrzi.

Címkék: Belföld