Mindenki másra költené Ferihegy árát

A kormány az államadósság csökkentésére fordítaná a Budapest Airport Rt. privatizációjából származó bevételt. A Fidesz az egészségügyre, az MDF a kis- és középvállalkozásokra költené.

A 464,5 milliárd forint bevételből 404,8 milliárd forintot az államadósság csökkentésére fordít a tárca, a fennmaradó közel 60 milliárd az ÁPV Rt.-hez kerül – közölte Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára.

A Fidesz a Nemzeti Egészségügyi Fejlesztési Alapba fizetné be a pénzt, amely lehetőséget adna az emberek egészségmegőrzésének elősegítésére, a népegészség fejlesztésére, egészségügyi rendszerünk európai szintre emelésére – mondta Mikola István, a Fidesz egészségügyi egyeztető fórumának elnöke.

Magyar Demokrata Fórum szerint a privatizációs bevétel egy részét a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésére, és rajtuk keresztül munkahelyteremtésre, gazdaságélénkítésre kell fordítani. A privatizációs bevételt úgy kell elkölteni, hogy tekintettel legyünk a jövőre, vagyis az összeget „be kell fektetnie” a kormánynak. Ha a magyar kkv-k támogatására fordítjuk a privatizációs bevételt, azzal új munkahelyeket teremtünk, és segítjük a gazdaság növekedését, középtávon pedig a költségvetés közvetve és közvetlenül is több bevételre számíthat a prosperáló vállalkozások adóin és járulékain keresztül – áll a párt közleményében.

Címkék: Belföld