Bölcskei: döntő fontosságú időszak jön

A karácsonyi gyerek történetéről, Jézus születéséről beszélt karácsonyi igehirdetésében Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban. Bölcskei kiemelte: az elkövetkező hónapok döntő fontosságúnak ígérkeznek.

A magyarországi református egyházfő az ünnepi istentiszteleten ismertette a zsinat elnökségének karácsonyi körlevelét. Abból kiemelte: “az elkövetkező hónapok, évek egyházunk, hitünk, kultúránk, közös jövőnk szempontjából döntő fontosságú időszaknak ígérkeznek. Egyházunk a társadalmi élet összes területén komoly próbatételekkel néz szembe. Ezért is örömmel csatlakozunk az egész egyház közösségében a gyülekezet Istent dicsőítő szózatához”. A körlevél azt is leszögezte, hogy “gondoskodnunk kell iskoláink, szeretetotthonaink, kórházaink anyagi biztonságáról, az egyházi intézmények állami és társadalmi megbecsültségének növeléséről, egy olyan új finanszírozási rendszerről, amely megteremti egyházunk anyagi függetlenségét minden időben”.

Bölcskei Gusztáv a továbbiakban a zsinat elnökségének körleveléből felidézte: “minden nehézség közepette is a legnagyobb öröm, hogy az Istentisztelet közösségében köszönthetünk titeket, hiszen létünk, hitünk számára a gyülekezetben megélt karácsonyi üzenet mindennél nagyobb élményt jelent. Biztatunk titeket: tiszta és hálatelt szívvel ünnepeljetek!”

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Debrecenben felidézte, hogy “zavarkeltően kezdődött a karácsonyi gyerek születése”. Még meg sem született, máris gondot okozott, s Isten angyalának kellett megjelennie, hogy megjelenjen Isten jó megoldása. “A karácsonyi gyerek titka, hogy velünk az Isten” – hangsúlyozta a püspök, hozzátéve, hogy “békességet akar hozni közénk, ezért nem hagy bennünket békén”. Így kezdődik a karácsony, a keresztény élet, hogy kimondjuk: köszönöm Uram, hogy vállaltál engem.

Címkék: Belföld