Különleges eszközöket kapott a paksi mentőszolgálat

Idén 1,4 millió forintot meghaladó értékű eszközvásárlással támogatta a paksi mentőszolgálatot a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány.

Egyedülálló felszereltséggel rendelkeznek a járművek a paksi mentőszolgálatnál, amelyet a hat éve alapított Paks és Környéke Mentéséért Közalapítványnak köszönhet a szervezet. Az idei, több mint 1,4 millió forintos juttatásból – többek között – két félautomata újraélesztő készüléket tudtak vásárolni. Ezen kívül reményeik szerint a jövő év elején sikerül még egy defibrillátort venni, amellyel a rohamkocsi mellett a többi három mentőjármű felszereltsége is alkalmas lesz az újraélesztésre az azonnali szívhalálból.

A tájékoztatás szerint mind a négy mentőautó rendelkezik vércukorszint-mérővel, gerinc-hordággyal, végtagrögzítő vákuumsínnel, míg a rohamkocsi a magzat állapotát ellenőrző ultrahangkészülékkel is.

A paksi önkormányzat által létrehozott szervezet hat éves fennállása óta közel hatmillió forint támogatásban részesült, amelynek több mint harminc százaléka a személyi jövedelemadójuk egy százalékát felajánló magánszemélyektől folyt be.

Címkék: Belföld