A MeH a Mediánnal és a Szonda Ipsos-szal szerződne

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a Mediánnal és a Szonda Ipsos-szal szeretné meghosszabbítani közvélemény-kutatási feladatok elvégzésére kötött szerződéseit - közölte Batiz András kormányszóvivő.

Batiz elmondta: a MeH 2005 tavaszán közvélemény-kutatási feladatok ellátására kötött összesen öt szerződést a Mediánnal és a Szonda Ipsos-szal. A közbeszerzési eljárások eredményeként létrejött megállapodások 2005. december 31-ig elvégzendő kutatásokra vonatkoztak. “Ilyen jellegű kutatások eredményeire a jövő évben is szüksége lesz a hivatalnak, az új kutatások azonban nem választhatók el a korábbiaktól, mert az eredmények összehasonlítása csak abban az esetben lehetséges, ha az új kutatásokat is a korábbi módszerrel végzik el”. Hozzátette: emiatt a MeH az említett két céggel kívánja meghosszabbítani mind az öt szerződését.

Mint mondta, erre az eredeti szerződés értékének legfeljebb 50 százalékáig biztosít lehetőséget a közbeszerzési törvény. Élve a lehetőséggel, a hivatal hirdetmény közzététele nélküli meghívásos tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított el, amelyre az említett két céget hívta meg. A MeH összesen legfeljebb bruttó 166 millió forint értékben kíván szerződést kötni a 2006. január 1. és június 30. közötti időszakra.

Címkék: Belföld