Anettka nem lesz az MDF szakértője

Az MDF a kampányban nem szán szakértői szerepet tévés személyiségeknek, így a Budapest Televízió műsorvezetőjének, Anettkának sem - így összegezhető Dávid Ibolya szerdai közleménye.

“Ha Fehér Anett meghívja képviselőinket műsorába, ezeken – mint a többi párt képviselői is – szívesen részt veszünk, de a kampányban szakértői szerepet a tévés személyiségeknek nem szánunk” – írta az MDF elnöke. Szerinte egy félreértésen alapuló, nem egyeztetett kezdeményezésről van szó, amiről nem tudott, és bár nem vitatja a kezdeményező jó szándékát, ezt az MDF elnökeként nem fogadja el.

Csapody Miklós MDF-es képviselő kedden úgy nyilatkozott, hogy a Budapest Televízió műsorai kapcsán lehet együttműködés az MDF és Anettka között. A politikus tájékoztatása szerint több hónapja folynak beszélgetések MDF-es politikusok és Anettka között a Budapest Televízióban, és ennek kapcsán kapott a műsorvezető szakértői belépőt az MDF-frakciótól a parlamentbe.

A Népszava kedden számolt be arról, hogy Anettka szakértőknek járó belépőt kapott az MDF-től. A napilap megemlítette azt az “elterjedt pletykát” is, miszerint Anettka lesz az MDF új kampányfőnöke. (A párt kampányfőnöke Herényi Károly frakcióvezető, a kampányigazgatói tisztségről a közelmúltban mondott le Földi László, aki júliusban került a posztra.)

Címkék: Belföld