Telefonáfa: az MSZP a PM ellen?

Újra az Országgyűlés elé kerül az a javaslat, amely csökkentené a céges telefondíjak áfalevonási tilalmát, azaz enyhítené a jelenlegi szabályozást. A PM korábbi javaslatát az MSZP a többi párttal együtt leszavazta. A Fidesz szerint színjátékról van szó – írja a Magyar Hírlap.

Szerdán a költségvetési bizottságban a Fidesz javaslatára ismét előkerült a korábban leszavazott kormányjavaslat. Az uniós ajánlásoknak megfelelő és a vállalkozások számára enyhítést jelentő változást az SZDSZ és a Fidesz is támogatja. Ebből következően, ha a parlament elé kerül, akkor lehetséges, hogy a Pénzügyminisztérium javaslatát a legnagyobb kormánypárt ellenében az ellenzékkel fogják elfogadni.

A Magyar Hírlap és a Népszabadság információforrásai nem tudták megmagyarázni, hogy a szocialisták miért nem támogatják az enyhítést. Tállai András fideszes képviselő szerint egyszerűen arról van szó, hogy a kormány eleve nem szándékozott enyhíteni a telefonáfa szabályozásán, de a parlamentre kívánta hárítani a felelősséget, amely színjátékhoz az MSZP tagsága asszisztált.

Címkék: Belföld