Orbán Viktor: közel a megegyezés a KDNP-vel

A Fidesz a Kereszténydemokrata Néppárttal a Vállalkozók pártjával és a gazdákat képviselő Magyar Gazdák Országos Szövetségével kíván megállapodni a közeljövőben – mondta Orbán Viktora a Kossuth rádió Háttér című műsorban hétfőn.

A Kereszténydemokrata Néppárttal a legjobb úton vannak az együttműködési megállapodás felé, a Vállalkozók pártjával ígéretes tárgyalások folynak. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint “a kisgazda világgal is megállapodást kell kötnünk”. Ez utóbbival kapcsolatban kifejtette, hogy nem közös pártlistákra gondol, de a Magyar Gazdák Országos Szövetségével véleménye szerint mindenképpen tudnak majd szakmai programszerű megállapodást kötni.

A garanciatörvénnyel kapcsolatban Orbán Viktor úgy véli, hogy a Fidesz és az MSZP javaslatai összeegyeztethetők. Miután az MSZP javaslatait összevetette az általuk tett öt konkrét javaslattal, úgy látta, hogy megférnek egymással, sőt erősíthetik egymást. Hozzátette, hogy az MSZP-nek elsősorban a jövőről szóló javaslatai a törvény preambulumában, bevezetőjében szerepelnének.

A volt miniszterelnök beszélt arról, hogy a politikusok megítélése azért van a mélyponton, mert az emberek úgy látják, hogy nem egy konkrét ügyről, hanem egymás ellen beszélnek. “Az emberek torkig vannak ezzel, mert egyre nehezebben élnek, és ők azt szeretnék, hogy végre már valaki úgy beszéljen, hogy a végén egy jó döntés születhessen, ami segíti az ő életüket” – fogalmazott.

Címkék: Belföld