Az Etele téren lesz a piros 7-es végállomása

Decembertől mégis az Etele téren, és nem a Bornemissza téren lesz a gyors 7-es busz végállomása – erről hétfői rendkívüli ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési Bizottsága.

A testület az egy héttel korábbi határozatát a BKV és Vajda Pál szorgalmazására visszavonta, s új döntésével a cég és a főpolgármester-helyettes álláspontjának adott zöld utat. A döntés értelmében december 3-tól a 7-es buszcsalád átszervezésének részeként megszüntetik a 7/A járatot. A gyors 7-es és 173-as egyik végállomása az Etele téren, a másik Újpalotán lenne. A fekete 7-es és 73-asok Újpalota és a Bornemissza tér, illetve Albertfalva között járnak majd.

Bánsági György (MSZP) egyedül szavazott korábbi indítványára, hogy a Bornemissza téren is legyen napközben gyorsjárat, a piros 7-es. A szocialista politikus szerint az előterjesztésben rögzítettek nem felelnek meg a valóságnak, nem igazak a jelzett ütemezési, követési idők. Szerinte a kelenföldi városközpontig mindegyik variáció esetén együttfutás lesz a buszoknál. A városközpont és az Etele tér között némi eltérés lenne a két variáció között.

Rakovszky János, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályvezető-helyettese Vajda Pál álláspontját hangoztatva kifejtette, hogy évi több 10 millió forintos üzemeltetésiköltség-többletet jelentene, ha a képviselő véleményét fogadnák el. Bősze Sándor BKV-főosztályvezető már 100 millió forintos többletkiadásokról, valamint a különböző járművek összehangoltságának megszüntetéséről beszélt a képviselői indítvány kapcsán.

Bánsági György felvetésére a BKV képviselői elmondták, hogy a piros 7-es vonalán csak a jövő év második felében, az újabb Volvo buszok vásárlása után lesznek majd alacsony padlós járművek.

Címkék: Belföld