Kínai imahely nyílt Szegeden

Kínai imahely nyílt Szegeden a Cserepes sori piac korábbi irodaépületében, ahol vasárnap délután elsőként református istentiszteletet tartottak.

A piac vezetése minden segítséget megad a kínai közösségnek, szeretnék, ha otthon éreznék magukat, ezért ajánlották föl a korábbi irodaépületet az imahely kialakítására – mondta el Bikádi János, a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A harminc fő befogadására alkalmas helyiség felújításáról a piacon árusító kínai közösség gondoskodott – közölte az igazgató. Hozzátette: amennyiben a hely a jövőben kicsinek bizonyul, a cég az új irodaépület tetőtéri helyiségét is a közösség rendelkezésére bocsátja, itt az egybe nyíló termekben akár kétszázan is elférnek.

A piacon közel háromszáz kínai kereskedő dolgozik, de a közösség létszáma ennél jóval nagyobb, hisz sok Szegeden élő kínainak van már gyereke, közülük többen már Magyarországon születtek.

Az első istentiszteletre teljesen megtelt a helyiség. A Szegeden élő kínaiak körében a református gyülekezet a legnagyobb. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a református egyház már öt-hat évvel ezelőtt elkezdte a térítést, sőt Budapesten kínai református lelkész is él – vélte az igazgató, aki hangsúlyozta, hogy a most kialakított imahely minden felekezet számára nyitva áll.

Címkék: Belföld: Mozaik