Herényi bízik a parlamentbe jutásban

A Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy a riválisok szavazóit elcsábítsa – nyilatkozta az MDF frakcióvezetője egy keddi interjúban. Herényi szerint a párt programja a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöbnél nagyobb támogatottságot kap.

A Fidesz megpróbálja elhitetni magáról, hogy ma már nem csak a kisgazda, kereszténydemokrata legharcosabb, legigazabb képviselője, hanem a Magyar Demokrata Fórum értékrendjét is ő képviseli a leghitelesebben; ez persze úgy ostobaság, ahogy van – fogalmazott Herényi Károly annak kapcsán, hogy egy hétvégi rendezvényen a Fidesz elnöke átvette az MDF korábbi szlogenjét.

“Nem azért volt rendszerváltoztatás, és nem azért választottuk a többpárti parlamenti demokráciát, hogy végül egy párt próbáljon egy oldalt teljesen lefedni és bebizonyítani, hogy a MIÉP-től a kereszténydemokráciáig mindent képes egy személyben képviselni. Hiszen itt egy emberről van szó, akit úgy hívnak, hogy Orbán Viktor” – mondta Herényi Károly a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Herényi Károly szerint az MDF Normális Magyarországért című programja az Országgyűlésbe való bekerüléshez szükséges 5 százalékos küszöbnél nagyobb támogatottságot kap.

“A mi választó bázisunk átstrukturálódott. Ez azt jelenti, hogy ma máshogy szavaznak ránk, mint annak idején. Átrendeződött a politikai térkép, a mi hagyományos régi szavazóink jelentős részét a Fidesz elvitte, de azért van egy nagyon jelentős rétege a választóknak, akik elutasítják mind a két nagy párt arroganciáját, populizmusát, ígérgetéseit” – tette hozzá.

Címkék: Belföld