Elnapolták a móri bankrablás büntetőperét

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökre napolta a tárgyalást, ekkor az ügyben keletkezett további iratokat ismertetnek majd.

A tárgyaláson az eddigi iratok ismertetését követően a bírói tanács előadó bírója ismertette azt is, hogy az elsőrendű vádlott, Kaiser Ede esetében az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban a móri cselekmény esetében felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodrendű vádlott, Hajdú László esetében azonban úgy látta, az elsőfokú bíróság nem merítette ki a vádat, nem bírálta el Hajdú László cselekményét a móri bűnügyben, holott beszerezte a bizonyítékokat. A fellebbviteli főügyészség ezért az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és az eljárás megismétlését indítványozta megalapozatlanság miatt.

A keddi tárgyaláson az ítélet ismertetése után Dezső Antal, Kaiser Ede védője indítványozta, hogy a bíróság ismertesse egyes tanúk vallomásait a móri üggyel összefüggésben, a vádlott felismertetéséről szóló jegyzőkönyveket, valamint Kaiser Ede telefonjának híváslistáját, amely a védelem korábban kifejtett véleménye szerint egyértelműen bizonyítja, hogy a móri mészárlás idején Kaiser Ede Csepelen volt. A Fővárosi Ítélőtábla bírói tanácsa csütörtökön ezeknek az iratoknak az ismertetésével folytatja a tárgyalást.

Az MTI értesülései szerint szerdán helyszíni tárgyalást tartanak Móron, illetve a bíróság további tárgyalási napként jelölte meg – a csütörtökin kívül – október 11-ét, 18-át és 27-ét.

Címkék: Belföld