Nem csak Havas iskoláját vizsgálná az ombudsman

Várhatóan a jövő héten dől el, visszafizeti-e a Havas-iskola a diákoknak a jogosulatlanul beszedett pénzeket. Az ügy kapcsán több felsőoktatási intézmény diákjai fordultak az oktatási ombudsmanhoz hasonló észrevételekkel – írta a Magyar Nemzet.

Pukánszky Béla, az intézet rektorhelyettese azt nyilatkozta, még vizsgálják az esetet, de reméli, hogy a héten döntés születik. A hallgatók fogadkoznak, amennyiben kapják vissza a jogtalanul beszedett pénzeket,  perelni fognak.

Aáry-Tamás Lajos, oktatási ombudsman elmondta, egyre több megkeresés és bejelentés érkezik hozzá különböző felsőoktatási intézmények hallgatóitól, akik hasonló esetekről számolnak be: regisztrációs, késedelmi, beiratkozási díjakat szednek tőlük. Az ombudsman azt fontolgatja, általános vizsgálatot indít a térítési díjak beszedésének ügyében.


Az oktatási jogok biztosa szerint a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Médiaintézete  szerint jogtalanul szedett be hozzájárulás és egyéb jogcímeken az államilag finanszírozott hallgatóktól félévente nyolcvanezer forintot. Korábban azt nyilatkozták fejlesztésre és korszerűsítésre szednek be pénzt, hogy a diákok magas színvonalon, minőségi eszközökön tanulhassanak. A diákok szerint az iskolának mindössze három kamerája van, és körülbelül 6 darab vágásra alkalmas számítógépe, valamint sokszor fűtetlenek a termek télen.

Címkék: Belföld