Medgyessy megvédte Orbán Viktort

A kanadai befektetők a visszaállamosítástól tartottak, amikor a korábbi miniszterelnök utazó nagykövetként megvédte az ellenzék vezérét mondván, hogy csak a kampány hevében tett abszurd kijelentést – derült ki a Népszabadságben megjelent interjúból.

Mindemellett Medgyessy Péter védelmébe vette a Magyar Nemzeti Bank alelnökét is, Szapáry Györgyöt, aki az uniós pénzügyminiszterek előtt rákérdezett az autópálya-építés elszámolásának módjára. Szerinte az alelnök tisztességesen járt el, amikor feltette kérdését. Az elszámolás módja ugyanis vitatott volt. Ha a hiányt ez a tétel növeli, azt tudomásul kell venni. Autópályára akkor is szükség van.

A korábbi kormányfő elmondta azt is, hogy rendszeresen konzultál utódjával, Gyurcsány Ferenccel, akinek szurkol. Szerinte erre van is esély, mert ezen az oldalon két párt van, míg a Fideszre az egyedül nyerés kényszere nehezedik.

A Népszabadság interjújából az is kiderült, hogy a durvának ígérkező kampányra tekintettel háza most lejárt védelmének meghosszabbítását kérte 2006-os választás végéig, amelybe a jelenlegi kormányfő már beleegyezett. A gépkocsihasználatnak és a sofőr igénybevételének joga 2007 februárjában jár le.

Címkék: Belföld