Holnaptól kapható Gyurcsány könyve

Szerdán megjelenik Gyurcsány Ferenc Útközben című kötete. Előzetes értesülések szerint azonban sok új idea nem lesz, a könyv inkább az eddigi elvek programszerű összefoglalója lesz.

Az Útközben megjelenésével a szocialista párt nyomatékosan megindította kampányát a jövő évi választások előtt. A négyezer példányban megjelenő mű a szocialisták „előprogramjának” tekinthető, valószínűleg a későbbi, hivatalos program sokat fog meríteni ebből az összegzésből. Az alkotás egyébként nem hosszú, mindössze 128 oldal (igaz, ez hatvan fejezetre tagozódik), így minden érdeklődő számára gyorsan és könnyen fogyasztható olvasmány.


A könyv nem véletlenül tekinthető a kampányba tökéletesen beleillő mozzanatnak, hiszen az eszmei okfejtés mellett a jól ismert kampányszövegek és szlogenek is fellelhetők benne. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tehát könyvével kampányol, konkrét célokat fogalmaz meg és programot alkot egyszerre.


Korábban egyébként Horn Gyula és Orbán Viktor is nagy sikerrel adott ki könyveket saját munkásságukról, az általuk megélt évekről.


A miniszterelnök könyve nem maradt riposzt nélkül, igaz Stumpf István véletlen egybeesésnek nevezte, hogy a Századvég Alapítvány „A jóléti rendszerváltás csődje” című 750 oldalas kiadványa is éppen szerdán kerül a boltokban. Ez utóbbi alkotás részletesen elemzi és kritizálja a Gyurcsány-kormány eddigi tevékenységét.

Címkék: Belföld