Közép-európai igazgató lett a magyar Sanoma-vezér

Január 1-jétől Szabó György, a Sanoma Budapest vezérigazgatója tölti be a Sanoma Magazines International (SMI) közép-európai régió vezérigazgatói tisztjét, miután a nemzetközi magazinkiadó átalakította szervezetét.

Az SMI a Sanoma Budapest Kiadói Rt. vezérigazgatóját, Szabó Györgyöt nevezte ki a közép-európai régió vezérigazgatójává, aki az ezen funkcióhoz tartozó tevékenységeket a budapesti irodából látja majd el. Szabó György a régió vezetése mellett megtartja a Sanoma Budapest vezérigazgatói feladatkörét. Az SMI vezérigazgatója, Koos Guis munkáját a továbbiakban – az eddigiektől eltérően – egy igazgatóság fogja támogatni, amelynek Szabó György szintén tagja lesz.

A hét közép-európai országban magazinkiadással foglalkozó Sanoma Magazines International a mostani átszervezést követően két régióra oszlik: a Magyarországot, a Cseh Köztársaságot és Szlovákiát magában foglaló közép-európai és a Romániából, Bulgáriából, Horvátországból és Szerbia-Montenegróból álló délkelet-európai régióra. Az új felügyeleti rendszer szerint mindkét régió élén egy-egy vezérigazgató áll 2005 január 1-jétől.

33 kiadványával a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Magyarország egyik vezető magazinkiadója. A kiadó a leányvállalatával együtt a magazinpiacon közel 42 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 500 körüli munkatársa 18 milliárd forintos éves árbevételt ér el. A kiadó közel 30 internetes termék tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai internetpiacon is. A Sanoma Budapest Kiadói Rt. adja ki többek között a FigyelőNet üzleti portált is.

Címkék: archívum