2005. január elsejétől a Bayer része a Roche Consumer Care

Sikeres üzletzárás, a Roche Consumer Health üzletágat már integrálták.

A Bayer HealthCare divízió a világ három legnagyobb vénynélküli gyógyszergyártója között – elsejétől a SupradynŽ, a RedoxonŽ, a BepanthenŽ és a RennieŽ is a Bayer termékcsaládjának része.

Leverkusen – A Bayer befejezte a Roche Consumer Health (Fogyasztói Egészség) üzletágának megvásárlását. 2005 januárjától kezdődően a Roche Consumer Health a Bayer HealthCare Consumer Care divízió részévé válik, és ezzel a Bayer az egyik vezetővé válik a vény nélküli gyógyszereket (Over The Counter, OTC) gyártó szervezetek között. A tranzakció a Roche Consumer Health általános üzleteit érinti, és magában foglalja a Roche Consumer Health öt gyártási telephelyét is, amelyek Grenzach Németországban, Gaillard Franciaországban, Pilar Argentínában, Casablanca Marokkóban, és végül Dzsakarta Indonéziában.

A leverkuseni központból irányított egyesülést követően a Bayer a világ három legnagyobb vény nélküli gyógyszergyártója közé emelkedik. “Tervünk az, hogy mi legyünk a világon a legjobb gyógyszergyártó vállalat. Tudjuk, hogy ez egy igen ambiciózus, de realista törekvés” – fejtette ki Gary S. Balkema, a Consumer Care üzletág elnöke, hozzátéve még – “Az egyesült vállalat olyan megbízható termékei, mint az Aspirin, az Aleve, a Rennie, az Alka-Seltzer, a Bepanthen, a Canesten, a Supradyn vagy a One-A-Day, erős alapot biztosítanak a növekedéshez a vény nélküli gyógyszerek fő szegmensében” – tette hozzá.

Címkék: Hírforrás