Rekordárak a Molnál Szlovákiában

Árrekordokat ér el szerdától finomítói termékeinél a Mol Rt. szlovákiai érdekeltsége, a Slovnaft. Kedden jelentette a szlovák hírügynökség, hogy egy héten belül kétszer drágította 70-70 hellerrel (azaz összesen közel 9 forinttal) literjét a dízelnek.

A Diesel gázolaj literenkénti ára szerdától 37,30 korona (1 korona=6,2 forint). A benzin finomítói ára egy hét alatt egy koronával lett drágább, szerdától így a Slovnaft benzinkútjainál egy liter 95-ös benzin 37,20 korona.

A Slovnaft a jelentés szerint a világpiacon is rekord magasságba szökött nyersolajárak miatt kényszerül az újabb drágításra.

A vállalat szóvivője a dízel erőteljesebb drágulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a téli szezon beállta előtt ennek tartalékai kisebbek.

Egyre több szlovák dízeles jármű, a szállítási vállalatoktól, már külföldön igyekszik tankolni és sofőrjeik az utóbbi időben sürgették a szlovák kormányzatot, hogy gyakoroljon nagyobb nyomást a Slovnaft árpolitikájára. A kabinet már hozott is módosító rendelkezést az árakkal kapcsolatos szabályozásban, erősítette a szlovák monopolellenes hatóság jogkörét.

Címkék: archívum