Az MSZP nagygyűlésen ünnepli az őszirózsás forradalmat

Az MSZP országos elnöksége nagygyűlést hirdet október 29-re, az őszirózsás forradalom emlékére - közölte Hiller István, az MSZP elnöke kedden, az elnökség ülése után.

“Kiállunk a demokratikus köztársaság hagyományaiért és kiállunk a sikeres Magyar Köztársaságért. Kiállunk és ünnepeljük az őszirózsás forradalmat” – mondta a politikus a Párbeszéd Budapestért Alapítvánnyal közösen szervezett eseményről.

Hozzáfűzte: arra kérnek minden, a sikeres Magyarországért felelősséget érző embert, jöjjön el október 29-én délután 5 órakor Károlyi Mihály Parlament mellett lévő szobrához.

A pártelnök közölte: október 24-re rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és aznap ugyancsak rendkívüli ülést tart az országos választmány. A két testület dönteni fog Zuschlag János megüresedett országgyűlési képviselői helyéről – mondta.

Hiller István szólt arról is: az országos elnökség tárgyalt a november 14-i soproni, illetve szécsényi időközi választásról. “A Fidesz, együttműködésben a szélsőjobboldallal, akadályozza az esélyes jelölt, Kránitz László indulását Sopronban, szemben a soproni választókkal, szemben az esélyes jelölttel” – jelentette ki a pártelnök. Hozzáfűzte: az MSZP országos elnöksége kiáll Kránitz László mellett, és támogatásáról biztosítja.

Kérdésre válaszolva Hiller István azt mondta, felhatalmazást kapott az elnökségtől, hogy a munkamegosztás kérdéséről tájékozódjék. Elmondta: a következő, jövő keddi rendes elnökségi ülésen ezzel kapcsolatban javaslattal fog élni.

Tóbiás József az MTI-nek elmondta: október 20-i hatállyal mondott le pártigazgatói megbízatásáról, amit megbeszélt a pártelnökkel, és levélben tájékoztatta az elnökség tagjait, az országos testületek vezetőit és a megyei elnököket is. A távozó pártigazgató lemondásának okairól azt mondta: “szakmailag nem tudtunk megállapodni abban, hogy a pártigazgató (…) feladatköre hogyan nézzen ki”.

Címkék: archívum