Tasnádi ismét őrizetben

Szerdán kora este őrizetbe vették a rendőrök Tasnádi Pétert, akit felbujtóként elkövetett közveszély okozással gyanúsítottak meg - erősítette meg az MTI egy internetes portál értesülését.

Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették őrizetbe – mondta el Tuza Péter a vállalkozó egyik védője. Hozzátette: a rendőrök ki is hallgatták Tasnádi Pétert, és “közveszély okozás bűntettében felbujtóként” gyanúsították meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: Tasnádi Pétert lakásán vették őrizetbe, s nem tanúsított ellenállást. Az ügy részleteiről csütörtökön bővebben nyilatkozom – mondta Tuza Péter.Tasnádi Pétert a Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében ítélte el jogerősen az 1999 szeptembere óta, rövid megszakítással, előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. A bíróságok ugyanakkor, első- és másodfokon egyaránt felmentették Tasnádi Pétert számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól.

A vállalkozó 2004. május 1-jén kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből, de jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján, április 30-án, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött Tasnádi Péter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bírósághoz benyújtott vádirat csaknem negyedmilliárd forintos adócsalást ró a vállalkozó terhére.

Címkék: archívum