Juhász: nincs ok szigorúbb óvintézkedésekre

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a nemzetbiztonsági kabinet szerda délelőtti ülése előtt egy televíziós műsorban azt mondta, nincs szükség újabb biztonsági intézkedésekre, mert azok pánikot kelthetnének.

A veszély azzal keletkezett, hogy kimentünk Irakba és nem azzal, hogy egy akármilyen rangú ember most felsorolt bennünket – közölte a honvédelmi miniszter az iraki magyar szerepvállalásról szólva.

Az al-Kaida második embere, Ajman az-Zavahri múlt pénteken egy neki tulajdonított hangüzenetben az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel, köztük Magyarországgal szembeni szervezett ellenállásra hívta fel a muzulmán világot.

Arra a kérdésre, hogy változott-e álláspontja az iraki magyar szerepvállalásról, Juhász Ferenc közölte: továbbra is azt képviseli, hogy “a nemzetközi közösség missziója egy szükséges és elengedhetetlen misszió”.

Elmondta: a parlament kétharmados döntésétől függ, hogy meghosszabbítják-e a magyar szállítóalakulat ez év végéig tartó mandátumát. Most úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok ezt a missziót nem támogatják a meghosszabbításban – tette hozzá. Úgy fogalmazott, a kormánynak nem célja, hogy “ebben a belső belpolitikai csatában” az a látszat keletkezzen, hogy az ellenzék megakadályozza a kormány tevékenységét.

Címkék: archívum