Belföld

Három taggal bővül a Star Alliance légiszövetség

A világ legnagyobb légiközlekedési hálózata, a Star Alliance szombaton jelenti majd be hivatalosan három új tagját, jeléül annak, hogy a gyors növekedési ütemű térségekben tovább szándékozik terjeszkedni jelentette be Jaan Albrecht vezérigazgató.

A szövetség jelenleg 15 tagot számlál. Ezek a Lufthansa, a Singapore Airlines, a United, a US Airways, az Austrian Airlines, az Air Canada, az Air New Zealand, az All Nippon Airways, az Asiana Airlines, a bmi, a LOT Polish Airlines, a SAS Scandinavian Airlines, a Spanair, a Thai Airways International és a Varig; a szövetség lehetővé teszi törzsutas-programjaik összekapcsolását és egymás járatai helyeinek értékesítését.

“Tárgyalunk számos kínai, indiai, afrikai és nyugat-európai légitársasággal. Azért ezeket a térségeket választottuk ki, mert itt gyors forgalom növekedésre lehet számítani” – nyilatkozta Albrecht.

A teljes szolgáltatást nyújtó légitársaságok a hálózatokban – Star Alliance, oneworld és SkyTeam – rejlő lehetőségeket használják ki a költségek csökkentésére és a különböző útvonalak közti kapcsolatok javítására, a gyorsan növekvő diszkont légitársaságok versenyének kivédésére.

A Star Alliance tagjainak nagy tételben vásárolja az üzemanyagot – ezzel is jelentős megtakarítást lehetővé téve.

Albrecht egyelőre nem árulta el, mely légitársaságok felvételéről kell majd döntenie szingapúri üléseiken a társaságok vezérigazgatóinak. Csak annyit közölt, hogy nincs közöttük a Swiss International Air Lines – annak ellenére sem, hogy megfeneklettek tárgyalásai a vetélytárs oneworld-del, melynek tagjai között olyan társaságok vannak, mint a British Airways, az American Airlines, a Qantas Airways és a Cathay Pacific Airways; valamint, hogy egyikük regionális európai légitársaság – a szövetség első alkalommal venne fel tagjai közé regionális társaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik