Belföld

Versenyjogi eljárás nyolc EU-tagországgal szemben

Nyolc tagország ellen indít eljárást az Európai Bizottság a szabad áruforgalom korlátozása miatt. Az EU-hoz közel álló hírforrás szerint hasonló engedetlenségek minden naptári év végén kisebb vihart kavarnak.

Franciaországnak azért kell az Európai Bíróságon magyarázkodnia, mert nem foglalta be nemzeti törvénykezésébe a hibás termékekre vonatkozó uniós jogszabályokat. Németország szintén a belső piacokért felelős hatóságok rosszallását váltotta ki az import növényirtó szerek árusításának korlátozása miatt.

Belgiumot azért vonják kérdőre, mert külön szakvéleményt kért egy hazai testülettől az EU-ban elismert biztonsági berendezések forgalmazásának engedélyezéséhez, a finnek pedig megnehezítik a más EU-tagállamban működő közúti szállítójárművek igénybe vételét.

Tűzoltó-berendezés, hordozható létra, kitömött állatok

Spanyolországot arra kérik, vonja vissza a más tagországokban törvényesen előállított tűzoltó-palackok forgalmazását korlátozó intézkedéseket. Hollandiának a hordozható létrák importkorlátozását, illetve a bizonyos fajta kitömött állatok exportja esetében érvényes tilalmakat kell törölnie.

Olaszországtól azt kérik, iktassa ki azt a rendelkezést, amely tiltja a motorbiciklire kapcsolható pótkocsik bejegyzését. Végül Nagy Britanniának az importból származó hordozható forgalmi jelzőlámpák teljesítőképességének szabványszerű tesztelését kell lehetővé tennie.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik