Belföld

Rejtő E. tagadja, hogy övé lenne a notesz

Rejtő E. Tibor jogi képviselője útján cáfolta az MTI-nek hétfőn, hogy az ő személyes naptára lenne a múlt héten a sajtóban hivatkozott, neki tulajdonított határidőnapló.

A Figyelő című hetilap múlt héten a brókerügy főszereplőinek, Kulcsár Attilának és Rejtő E. Tibornak, a K&H Bank volt vezérigazgatójának a határidőnaplójára hivatkozva közölt információkat, amelyek szerint közismert kormánypárti és ellenzéki politikusok találkoztak a két gyanúsítottal, voltak, akik többször is (lásd a “Randevúk Attilával” című cikket).

Rejtő E. Tibor jogi képviselője útján leszögezte az MTI-nek: a hivatkozott naptár nem az ő személyes naptára, azt nem ő vezette, saját naptára pedig nincs a hatóságok birtokában.

A jogi képviselő közölte: a gazdasági és politikai élet szereplőivel való kapcsolattartás “Rejtő E. Tibornak nem csupán joga, de munkaköri kötelessége is volt”.

Megismételték korábbi álláspontjukat: Rejtő E. Tibor soha nem kívánt megszökni, a nyomozó hatóság tudtával szándékozott külföldre utazni, és előzetes letartóztatásában tartását a szökés, elrejtőzés miatt tartotta indokoltnak a bíróság.


Ajánlott videó