Belföld

Alacsony forgalomra, stagnáló árakra számítanak a BÉT-en

Alacsony forgalomra és gyenge árfolyammozgásokra számítanak kedden a budapesti részvénypiacon tőzsdei szakértők.A BUX kedden 7777 ponton nyitott, 4,3 pontos csökkenéssel.

Kozma László, a CA-IB Értékpapír Rt. üzletkötője úgy véli, folytatódik a nyári “uborkaszezon”, alacsony forgalom mellett enyhe, plusz-mínusz egy százalékon belüli ármozgások várhatók.

Bónis Miklós, az Inter-Európa bank elemzője szintén mérsékelt forgalmat és stagnáló vagy lemorzsolódó részvényárakat vár, mivel az európai tőzsdéken is kissé negatív a hangulat.

Csökkenő árakat várnak Európa tőzsdéin

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden csekély visszaeséssel nyitnak a Wall Street hétfői veszteségei nyomán, az európai és az amerikai feldolgozóipari beszerzőimenedzser-mutatóktól várva irányt a nap folyamán.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 10 pontos veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 ugyancsak 10 pontos veszteséggel indulhat kedden.

Kedd reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései vegyesen alakultak: a New York-i értéktőzsde irányadó mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 8 ponttal emelkedett, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 0,50 ponttal csökkent.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik