Belföld

Matrix Reloaded – máris az örökranglista második helyén

Vasárnapi amerikai mozistatisztikai adatok szerint a The Matrix Reloaded című film, vagyis a Mátrix: újratöltve minden idők második legsikeresebbjének bizonyult az első hétvégi bevételeket illetően.

Minden idők második legjobb debütálását tudhatja maga mögött “az újratöltött Mátrix”. Az amerikai forgalmazó máris megbecsülte a hétvégi bevételeket, és kiderült, hogy a sci-fi thriller műfajába sorolt film 93,3 millió dollárt hozott a hétvégén a Warner Bros.-nak Észak-Amerikában.

Ez a második legjobb eredmény, mivelhogy a 2002-ben kibocsátott Pókember (Spider-Man) 115 milliót hozott. A Mátrix 2 azonban így is lenyomta a dobogó harmadik helyére a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, amely 2001-ben 90,3 milliós bevételt eredményezett az első hétvégén.

Ugyanakkor a Mátrix 2 forgalmazója kicsit megtréfálta a statisztikusokat, hiszen az amerikai filmek bemutatóit általában péntekre időzítik. Az újratöltött Mátrixot azonban már csütörtökön meg lehetett nézni, sőt szerda éjjel is vetítették néhol. A szerdai bevételek ötmillióval, a csütörtöki jegyárak pedig 42,5 millió dollárral dobták meg állítólag a bevételi oldalt a Warner Bros.-nál.

Az újratöltött Mátrix az 1999-es első Mátrixot követi. A film főszereplője Keanu Reeves. A Mátrix trilógia harmadik része novemberben készül el, Mátrix forradalmak néven. Mindhárom filmet Larry és Andy Wachowski írta és rendezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik