Vasárnapi program: irodalmi majális a Károlyi palotában

Irodalmi majális a Károlyi palotában mottóval egész napos programot tartanak vasárnap Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a közgyűjtemények nemzetközi ünnepe alkalmából.

A szervezők invitálója szerint az eseményt Kalász Márton, a Magyar Írószövetség elnöke nyitja meg; az intézmény kertjében a Petőfi Sándor-szobor avatásán Hubay Miklós író mond köszöntőt.

A megzenésített versek című programban a Székely Műhely előadását és fiatal magyar költők műveiből válogatott összeállítást hallgathatnak meg az érdeklődők. A vendégek közé várják Grecsó Krisztiánt, Karafiáth Orsolyát, Király Leventét, László Noémit és Szentmártoni Jánost is.

Muzsikál majd a Trio Midnight, színesíti az ajánlatok sorát a “Kezdetben volt a kert” című irodalmi “kertelés”, amelynek résztvevői között találkozhatnak a látogatók Garaczi Lászlóval, Kukorelly Endrével, Petróczy Évával, valamint Závada Pállal is. Bohumil Hrabal Táncórák idősebbeknek és haladóknak című darabja elevenedik meg Az európai reneszánsz tisztelői társulat előadásában. Részt vesznek a budapesti irodalmi majálison a pozsonyi Kalligram Kiadó vezetői és szerzői is.

Címkék: archívum