Belföld

Terror Háza: kuratóriumi tagok kerestetnek

A kulturális tárca arra készül, hogy hat fővel kiegészítse a Terror Háza Múzeumot működtető Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumát - tudta meg a Népszabadság.

Az új kurátorok feladata lenne, hogy gondoskodjanak a kiállítás kiegészítéséről. A kuratórium jelenlegi öt tagja: Balás-Piri László elnök, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, Tóth Gy. László politológus, Tőkéczki László történész, egyetemi tanár, Kapronczay Károly történész.

A kuratórium kiegészítéséhez az alapító, vagyis a kormány döntésére van szükség, az új koncepcióról és a kuratóriumi tagokról valószínűleg a pénteki kormányülésen döntenek. Mint ismeretes, Görgey Gábor kulturális miniszter az MTA-tól és történelmi műhelyektől kért javaslatokat azzal, hogy január végéig jelöl új tagokat a testületbe. Csakhogy a szóba jövő szakemberek közül információink szerint sokan nem vállalják a megbízatást, és a miniszter tegnapi tárgyalásain sem jutott közelebb a megoldáshoz.

A Népszabadság úgy értesült: abban sincs egyetértés, hogy napirenden tartsák-e a kiállítás kiegészítését a szomszédos épület igénybevételével vagy sem. Forrásaink szerint az utóbbi álláspont az erősebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik