Belföld

A tíz tagjelölt határozott, gyors lépéseket vár az Európai Uniótól

24.hu
24.hu

2002. 10. 23. 10:29

[FN] "Az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó tíz ország azt várja Brüsszeltől, hogy a szervezet véglegesítse a csatlakozás pénzügyi feltételeit, s a csatlakozási tárgyalások mielőbbi sikeres befejezése érdekében már ne támasszon újabb feltételeket a jelöltekkel szemben" - nyilatkozta az MTI-nek Balázs Péter, a Külügyminisztérium integrációs államtitkára, a tíz tagjelölt ország keddi, prágai miniszteri szintű tanácskozásáról. "Megfogalmaztunk néhány alapvető közös szempontot, amelyek alapján majd a tárgyalások záró szakaszában eljárunk. Figyelemre méltó, hogy minden tagjelölt ugyan egyedül tárgyal, de látszik, hogy egy nagyon erős összefogás van közöttünk, és a legfontosabb kérdésekben megpróbáltunk közös álláspontokat megfogalmazni" - mondta Balázs. A leglényegesebb közös szempontok az államtitkár szerint, a következők: a mezőgazdaság támogatásában az átmeneti időszak legyen a lehető legrövidebb, s minél előbb érje el a száz százalékos szintet. Továbbá mielőbb biztosítva legyenek az egyenlő versenyfeltételek úgy a magyar gazdálkodók, mint a többi jelölt ország gazdálkodói számára is, valamint a tagjelölt országok ki- és befizetéseink mérlege a tagság első évében lényegesen kedvezőbb legyen a számukra, mint a tagságot megelőző utolsó évben.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.