A Xerox Europe az elsőszámú digitális másológépgyártó cég 2000-ben

A Xerox átveszi a vezetést Európában a színes másolók terén és fenntartja vezető szerepét a fekete-fehér digitális irodai berendezések területén.

Független ipari elemzők, az Infosource által legutóbb kiadott piaci részesedési adatok szerint a Xerox 2000-ben első ízben vált piacvezetővé Európában a színes másológépek piacán. Az Infosource adatai azt is mutatják, hogy a Xerox ugyanezen időszakban fenntartotta vezető pozícióját a márkák versenyében a fekete-fehér digitális irodai másológépek és multifunkciós berendezések piacán.

A Xerox, amely öt évvel ezelőtt hozta létre a digitális dokumentumkezeléssel foglalkozó berendezések piacát, következetesen megtartotta vezető szerepét a fekete-fehér berendezések terén többször is díjazott Document Centre termékcsaládjával, valamint hálózati digitális irodai berendezéseivel, amelyek másolnak, nyomtatnak, faxot továbbítanak és szkennelnek.

A fekete-fehér digitális irodai berendezések piacán tapasztalt fokozódó verseny ellenére a Xerox megtartotta piaci pozícióját. Ez a Xerox élenjáró technológiájának, kimagasló szerviz és ügyféltámogatási tevékenységének létjogosultságát igazolja, egyúttal tükrözi a Xerox kutatás és fejlesztés iránt változatlan elkötelezettségét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy évről-évre magunk mögé utasítsuk az egyre újabb irodatechnikai vívmányokat- mondta John Moore, a Xerox Office Systems Csoport (OSG) európai marketingigazgatója.

A Xerox 28,9%-os piaci részesedésével megszerezte a vezetést Európában a színes másológépek márkaversenyében is, szemben a második helyezett 27,0%-ot teljesítő forgalmazóval. Miután első ízben sikerült vezető szerepet szereznie a színes másolók piacán, Moore hozzátette: “A Xerox a színes technológiát a jövőbeni nyereséges növekedés alapvető stratégiai kiindulópontjának tekinti. Ez a jó hír határozottan mutatja, hogy mi a jövőt valóban igen erős alapokról közelítjük meg.”

VÉGE
További információ:

Csölle Kata Biriki Anita
Xerox Magyarország Kft. PRESS&INFORM Kft.
T: 436-8999 T: 470-2055

Folyt./Infosource/2. old.

Multifunkciós berendezések/fekete-fehér másológépek márkák szerinti piaci részesedés Európában 2000-ben

Forgal-mazó Leszállított egységek Piaci részesedés
Xerox 94 507 17,6%
Canon 92 501 17,2%
Ricoh 65 635 12,2%
NRG 61 411 11,4%
Sharp 51 538 9,6%
Minolta 38 166 7,1%
Konica 29 609 5,5%

Színes másológépek márkák szerinti piaci részesedés Európában 2000-ben

Forgal-mazó Leszállított egységek Piaci részesedés
Xerox 13 244 28,9%
Canon 12 381 27,0%
Ricoh 5 435 11,9%
NRG 3 427 7,5%
Sharp 3 251 7,1%

A Xerox Europe-ról
Xerox Europe a Xerox Corporation európai cégcsoportja, a világ 6. legnagyobb informatikai társasága Xerox-termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat értékesít egész Európában. A Xerox küldetése, hogy vezető szerepet töltsön be a dokumentumkezelés világpiacán olyan megoldásokat kínálva, amelyek hidat képeznek a papír és a digitális technikák világa között, és tudásuk megosztásával fokozzák a vállalkozások termelékenységét.

A Xerox Europe 2000. évi (nem auditált) árbevétele több, mint 4 milliárd USD volt, munkavállalói létszáma eléri a 16.000 főt, gyártóüzemei vannak Irországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában, valamint fejlett kutató- és fejlesztőközpontjai Cambridge-ben (EK) és a franciaországi Grenoble-ban. A Xerox Europe-ról további információk szerezhetők be www.xerox-emea.com című internet-oldalunkon.
Xerox, The Document Company és a digitális X jelzések a Xerox Corporation márkajelei. Az összes nem Xerox márka- és terméknév megfelelő társaságai márkaneve vagy bejegyzett védjegye.

Címkék: Hírforrás