Drogteszt hajszálból

Magyarországon egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Poliscope Detektív Iroda: a hajszál laboratóriumi vizsgálatával kétséget kizáróan megállapítják, hogy a hajszál tulajdonosa 60-90 napon belül fogyasztott-e valamilyen kábítószert.

Az Amerikában már elterjedt eljárás segítségével már nagyon korán felismerhető a gyermek vagy a családtag kapcsolata a drogokkal. Az új teszttel már az is kimutatható, ha a vizsgált személy jelenleg csak egy-két próbálkozáson van túl. Az eljárás legnagyobb előnye az, hogy a szülő megbízható információhoz juthat. Erről a gyermek mit sem sejt, így már nagyon korán tudnak lépni a megelőzés érdekében.
Barabás Gábor és Bandula László, a Poliscope vezetői elmondták, az általuk alkalmazott eljárás annyira új, hogy a világon mindössze hat ilyen laboratórium működik. A vizsgálat eredményeit 10 nap alatt megismerhetik. Az eljárás pontosságát mutatja, hogy akár egy darab marihuánás cigaretta elszívása is 60 napon belül kimutatható. A magáncég, együttműködve a legkiválóbb szakemberekkel, orvosokkal, pszichológusokkal, jogászokkal és kriminológusokkal speciális csoportot hozott létre a drog elleni küzdelemre. Nemcsak a szülőknek tudnak segíteni, hogy ideje-korán felismerjék a gyermekeikre leselkedő veszélyt. Cégeknek, munkaadóknak is pontos választ tudnak adni, hogy felvételre váró munkatársaik közül kik azok, akiknek a közelmúltban kapcsolatuk volt a kábítószerrel.

Címkék: Hírforrás