Új civilizáció

"ÚJ CIVILIZÁCIÓ", A YUKOS OLAJTÁRSASÁG A JÖVŐ NEMZEDÉK TÁMOGATÓJA A Yukos Olajtársaság Oroszország meghatározó integrált olajvállalata, mely az olajtermelés egész vertikumát átfogja.

Egy sokatmondó adat: a Yukos adja Magyarország kőolaj-ellátásának 70%-át!
A Yukos társadalmi tevékenysége: az “Új Civilizáció” projekt
A vállalat vezetősége 1995-ben “Új Civilizáció” néven alapítványt hozott létre, melynek legfontosabb célkitűzése a felnövekvő nemzedék egészséges életmódra, a szociális és társadalmi devianciák (kábítószerezés, alkoholizmus, fiatalkorú bűnözés) elutasítására nevelése.
A program sikerén felbuzdulva a cég idén magyar gyerekeket is bevon a táborozásba. Ennek keretében a Szibériában található Hanti-Manszijszkból, a magyarok egyik “őshazájából” érkező orosz gyerekek találkoznak a hazai fiatalokkal, s táboroznak együtt Balatonfüreden 2001. június 28.-július 18 között.
További információért kérjük keresse a 394-15-76-os telefonszámon a Yukos Közép-Kelet Európai képviseleti irodáját.
Figyelmébe ajánljuk cégünk Honlapját, amelyet yukos. com név alatt talál.

A Yukos-ról
A Yukos Olajtársaság Oroszország meghatározó integrált olajvállalata, mely az olajtermelés egész vertikumát átfogja.
A Yukos-t 1993-ban hozta létre az orosz állam, az addig gazdaságtalanul és szétaprózottan működő olajipari vállalatok egyik legjelentősebb utódjaként. Az 1995-96-ban végbement privatizációs hullám idején az állam eladta a Yukos-ban meglévő részesedését is. Ennek révén a cég az első, 100%-ban privatizált orosz energetikai vállalat lett. A Yukos meghatározó tulajdonosa a menedzsment. A cég elnöke Mihail Khodorkovszkij azóta tölti be ezt a funkciót.
1996-98-ban a Yukos átfogó modernizációs és befektetési programba kezdett, amelynek keretében szélesítették az olaj-feldolgozó kapacitást, jelentősen bővítették az olajtároló-kapacitást, fejlesztették az olaj-eladási struktúrát.

A Yukos ma
A Yukos, a kőolaj-lelőhelyek nagyságát tekintve az első, a kitermelt nyersanyag alapján pedig a második legnagyobb oroszországi olajvállalat. Munkatársainak száma meghaladja a százezret A Yukos a világ olajiparának megkerülhetetlen szereplője, többek között a Davosi Világgazdasági Fórum állandó tagja.
Lelőhelyeinek döntő többsége Szibériában van, ahol a Yukos egész régiók lakosságának biztosít megélhetést, látja el őket növekvő infrastruktúrával, az élet minden területén.

Néhány adat: a Yukos 2000-ben 49,5 Millió tonna nyersolajat hozott a felszínre, 11,4%-al többet mint 1999-ben. A növekedés üteme a legmagasabb volt az orosz olajvállalatok között. A 2001-es terv 56,5 Millió tonna. 1999-ben a vállalatbirodalom 3 Milliárd dollár adózás utáni nyereséget ért el.

A Yukos Magyarországon
Egy sokatmondó adat: a Yukos adja Magyarország kőolaj-ellátásának 70%-át! A Yukos 1999. novemberében nyitotta meg budapesti székhellyel Közép-kelet-európai képviseletét. A magyarországi iroda koordinálja a cég jugoszláviai, horvátországi, osztrák, cseh és szlovák tevékenységét. Ez a kiterjedt felelősség stratégiai fontosságúvá teszi a képviseletet a cégen belül.
A Yukos kiemelten fontosnak tartja a Közép-kelet-európai régiót, befektetéseivel és folyamatos olajszállításaival hozzázárul a térség gazdasági fejlődéséhez.

A Yukos társadalmi tevékenysége: az “Új Civilizáció” projekt
A Yukos meghatározó ereje az orosz és a kelet-közép-európai gazdaságnak. Ennek megfelelően felelősséget érez a társadalom formálásában is. Legfontosabb célkitűzése a jövő generáció életfeltételeinek javítása. A vállalat vezetősége 1995-ben “Új Civilizáció” néven alapítványt hozott létre, melynek legfontosabb célkitűzése a felnövekvő nemzedék egészséges életmódra, a szociális és társadalmi devianciák (kábítószerezés, alkoholizmus, fiatalkorú bűnözés) elutasítására nevelése. Az általános iskola felső tagozatába járó gyerekek játékos formában, táborozás keretében sajátítanak el alapvető közgazdasági, jogi, államszervezeti, civil, ökológiai ismereteket. A Yukos meggyőződése ugyanis, hogy mindezen ismeretek segítik őket a társadalmi beilleszkedésben, később pedig a társadalom aktív formálásában.

A kezdeményezés hatalmas erővé vált. Az “Új Civilizáció” rendezvényei – Oroszországban és külföldön – 220. 000 gyermeket mozgatnak meg. A mozgalmat az Orosz Nevelési és Oktatási Minisztérium a hasonló kezdeményezések közül a legaktívabbnak és leghatásosabbnak értékelte.

A Yukos 1999 évi budapesti irodanyitása lendületet adott a mozgalom hazai megszületéséhez. Ennek keretében 2000. nyarán 13-14 éves orosz gyerekek táborozására került sor a Balaton partján. A Moszkvából és környékéről érkezett fiatalok megismerkedhettek a hazai tájjal, természettel, bepillantást nyertek a magyar kultúrába.
A program sikerén felbuzdulva a cég idén magyar gyerekeket is bevon a táborozásba. Ennek keretében a Szibériában található Hanti-Manszijszkból, a magyarok egyik “őshazájából” érkező orosz gyerekek találkoznak a hazai fiatalokkal, s táboroznak együtt Balatonfüreden 2001. június 28.-július 18 között.
Az “Új Civilizáció” vezetői az évek során rengeteg tapasztalatot halmoztak fel. Erről több neves szakmai fórumon beszámoltak már. A közeljövőben előadást tartanak a IV. Európai Családterápiás Konferencián is. A 2001. június végén, Budapesten rendezendő, “Családterápia 2001, – Utazás térben és időben” című konferencia – több szakmai témakör mellett – a gyermeknevelést, a családokat érő hatásokat, a mai kor kihívásának kérdéskörét járja körül.
Fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök és családja.

További információért kérjük keresse a 394-15-76-os telefonszámon a Yukos Közép-Kelet Európai képviseleti irodáját.
Figyelmébe ajánljuk cégünk Honlapját, amelyet yukos. com név alatt talál.

Címkék: Hírforrás